Kladdkaksmuffins
Kladdkaksmuffinsarna jag bakade kommer från Leilas bok A Piece of Cake.
2 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1/2 dl matolja
1 dl ljus sirap
2 dl mjöl
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 krm salt
om man vill: 100 g mörk choklad
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i matolja och sirap. Blanda det med äggsmeten.
4. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Hacka chokladen och smält den i ett vattenbad (i en skål över kokande vatten) och blanda den med smeten.
6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda dem i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Muffinsarna sjunker ihop i mitten när det tas ut. Låt svalna.
8. Garnera med en klick vispad grädde och färska bär.


Trackback