Mmm muffins
Ett tips till er som har turkisk yoghurt över.. Gör muffins! Väldigt goda och saftiga. Gjorde bara vanliga grundreceptet, skulle dock haft hallon i men dom va så isiga så de blev inga..
Typ 10 st
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl turkisk youghurt (går även bra med creme fraiche)
2 ½ dl Mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner ägget och vispa. Tillsätt sedan yoghurt.
Blanda de torra ingredienserna och häll i det i smeten, vispa till en slät smet.
Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda 12-15 minuter. Trixet för att inte få dom för torra är att ta ut dom när dom är lite kladdiga. Öppna ugnen och stäng av värmen, muffisarna stelnar fortfarande även fast dom inte är i ugnen.

Typ 10 st
50 g rumsvarmt smör
1 ägg
1 dl turkisk youghurt (går även bra med creme fraiche)
2 ½ dl Mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Rör ner ägget och vispa. Tillsätt sedan yoghurt.
Blanda de torra ingredienserna och häll i det i smeten, vispa till en slät smet.
Skeda upp smeten i muffinsformar och grädda 12-15 minuter. Trixet för att inte få dom för torra är att ta ut dom när dom är lite kladdiga. Öppna ugnen och stäng av värmen, muffisarna stelnar fortfarande även fast dom inte är i ugnen.


Trackback